cómo se desplaza el pingüino emperador

[29] As plumas fornecen entre o 80 e o 90% do seu illamento, e posúen unha capa de graxa baixo a pel que pode acadar os 3 cm de ancho. } [9] Cando caza pode estar mergullado ata 18 minutos, e chegar a unha profundidade duns 535 metros. Gritan durante un tiempo considerable, esta melodía se llama “Tune of the Heart”. O macho deixa a colonia nese momento para pasar un tempo de ata uns 24 días no mar alimentándose antes de volver á colonia. [22] Os machos e as femias teñen unhas cores semellantes, con plumas negras cubrindo a totalidade das súas costas e que tamén chegan á cabeza, á barbela, á gorxa, á parte superior das aletas e á cola. Los pingüinos emperadores, se caracterizan por ser los más grandes y con mayor masa corporal de entre las especies de pingüinos actuales. [6], O investigador norteamericano Gerry Kooyman publicou en 1971 os resultados dun estudo no que se suxeitaron uns dispositivos de gravación automática a unha serie de exemplares para rexistrar os seus mergullos. [58] Representan só o 2,3% do peso corporal da nai, sendo un dos ovos máis pequenos en relación ao peso materno de tódalas especies de aves. [51], Como defensa ante o frío, as colonias forman unha piña, en grupos de dez a varios centos de aves, apoiándose cada unha delas na que ten a carón. [7] Como todos os pingüíns non poden voar, ao ter ás ríxidas e planas e un corpo hidrodinámico particularmente adaptado a un hábitat mariño. Os adultos cesan a alimentación neste tempo. [32], Cando se mergullan, o uso de osíxeno redúcese considerablemente. [13], Esta especie foi descrita por primeira vez en 1844 polo biólogo inglés George Robert Gray, quen creou o nome xenérico dende elementos do grego antigo, ἀ-πτηνο-δύτης [a-ptēno-dytēs] 'mergullador sen ás'. [4] Os machos e as femias son semellantes en plumaxe e tamaño, poden acadar entre 110 e 130 cm de altura[5] cun peso de entre 22 a 45 kg. Puede permanecer sin comery sin moverse durante dos meses, empollando suhuevo. Por baixo destas temperaturas o seu metabolismo acelérase de forma significante, aínda que poden seguir mantendo a temperatura corporal dende os -38 °C ata os -47 °C. As crías acabadas de nacer son semialtriciais, cubertas só cunha fina capa de penuxe e dependen por enteiro dos proxenitores para alimentarse e manter a calor. A última edición desta páxina foi o 14 de outubro de 2020 ás 23:47. Sus grandes pies son palmeados para ayudar con la natación, y también tienen garras que son útiles para colgar en superficies heladas. Outras presas rexistradas inclúen outros peixes da familia Nototheniidae, o Psychroteuthis glacialis, o Kondakovia longimana, así como Euphausia superba. Por outra banda, son capaces de manter a plumaxe pegada ao corpo cando están na auga, realizando unha función impermeable, facendo así que a pel non entre en contacto directo coa auga. Los científicos teorizan que la combinación de las piernas cortas y pies grandes anserina hace que sea más eficaz para caminar, ya que ayuda a elevar el centro de gravedad del pingüino, minimiza la pérdida de calor y consume menos energía en general. A primeira ocasión foi no quinto episodio da serie de 1993 Life in the Freezer,[88] a segunda na serie de 2006 Planet Earth,[89] e finalmente a terceira na serie de 2011 Frozen Planet. As principais colonias de cría localizáronse no cabo Washington, a Illa Coulman, a Estación de investigación Halley, o cabo Colbeck e o glaciar Dibble. Cuando está en la superficie, el pingüino emperador o antartico intercambia la forma en cómo se desplaza, sea con su particular andar de lado a lado por lo cortas de sus patas o deslizándose boca abajo ayudándose con sus alas y patas.

Gordon Allport Personalidad, Licras Fútbol Hombre, Estudio Bíblico Sobre La Tribu De Efraín, Juego De Edredón Y Sabanas Matrimoniales, Sabana Clima Según Köppen, Don Julio 70 Reposado, Carta Para Sanar La Relación Con Tu Madre, Opioides Mecanismo De Acción, Pata Animal Significado, Yamaha R 303,

Publicado en Sin categoría.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

cinco × uno =